Unieke vaartocht langs de mooiste wandelgebieden van Noord Nederland

Prijs

vanaf

€ 480 per persoon

Individueel inschrijven mogelijk

Lees hier het reisverslag van Jorien.

Vijfdaagse wandelreis

van Leeuwarden naar Groningen langs drie schitterende natuurgebieden: Lauwersmeer, de Waddenzee en het Groninger Ommeland.

Passagieren in Zoutkamp, met de boswachter door het nationaal park Lauwersmeer, op de zeebodem bivakkeren op Schiermonnikoog en over het Reitdiep naar Groningen waar we afmeren in het historische centrum.

Bekijk het foto-gastblog van Elly voor impressies van deze reis.

Op deze all inclusive reis geniet je van én vanaf het water en bezoekt schitterende wandelgebieden. Groepsreis van 6 tot 12 personen.

De reis gaat door bij 6 aanmeldingen of meer.

Data Leeuwarden - Groningen

Maandag 16 juli – vrijdag 20 juli (AL VOLGEBOEKT)

Maandag 20 augustus – vrijdag 24 augustus

De wandelzeilreis van dag tot dag

Deze reis start in het centrum van Leeuwarden, waar we niet ver van het centraal station aan de kade liggen. Je komt om 12 uur aan boord. Er staat lunch klaar, je leert het schip en de bemanning kennen, en kunt inkwartieren.

Een uur later gooien we de trossen los en varen rustig de stad uit richting Dokkum.

De Dokkumer Ee is een beroemd en berucht stuk van de Elfstedentocht. Op het ijs moet je soms jaren wachten, maar over het water is de route altijd mogelijk. Wij hoeven niet te klunen, maar moeten wel af en toe wachten tot de bruggen voor ons open gaan. Met een mast van 25 meter kun je er niet onder door!

Aan het eind van de middag arriveren we in Dokkum en leggen aan in het historische centrum. Terwijl de kok het eten maakt, kun je passagieren of een terrasje pakken.

Na het diner maken we een korte wandeling langs de oude stadswallen van Dokkum.

De tocht gaat na het ontbijt verder in oostelijke richting, vanuit Dokkum zetten we koers over het Grootdiep naar het Lauwersmeer. Bij goede wind en voldoende bemanning hijsen we de zeilen om het Lauwersmeer over te steken.  We leggen aan in Lauwersoog en daar kun je van boord voor een wandeling door het Nationaal park Lauwersmeer.

Deze avond is de kok vrij en eet je op eigen gelegenheid bij een van de visrestaurants met uitzicht over de Waddenzee.

We ontbijten vandaag bijtijds, zodat we op tijd zijn voor de veerpont van 9.30 uur naar Schier.  Daar staan de fietsen klaar en gaan we eerst koffie drinken in het beroemde hotel van der Werf. Daar vangt de natuurgids ons op en neemt ons mee op een 2 uur durende excursie. Na de lunch op eigen gelegenheid het eiland verkennen, te voet, per fiets of vanaf een strandstoel bij Paal 3.

Daar bijtijds een hapje eten om elkaar weer te zien voor de laatste afvaart van de dag om 19.30. Om 20.30 zijn we terug op ons schip.

Een lange vaardag voor de boeg, van Lauwersoog naar Garnwerd, eerst over het Lauwersmeer en daarna over het befaamde Reitdiep, die romantisch door het weidse Groninger landschap kronkelt.

Hier gaat het wandelen verder, u bepaalt zelf hoever en hoelang, zolang we elkaar maar weer treffen in Garnwerd. Er is een prachtige route van Zoutkamp naar Garnwerd van 20 kilometer. Maar als u korter wilt, vaart u wat langer mee en pakt u de 5 kilometer vanaf Aduarderzijl.

https://www.routeyou.com/nl-nl/route/view/4891838/recreatieve-wandelroute/reitdiep-wandeling

We dineren in het prachtige hotel Hammingh in Garnwerd voor een feestelijke laatste avond. Dit diner is bij het arrangement inbegrepen.

http://www.cafehammingh.nl/

Na het ontbijt zetten we koers naar de stad Groningen. Het Reitdiep slingert nog een uurtje door en komt dan uit op het Van Starkenburgkanaal. De omgeving wordt langzaam stadser. Bij de Poelerbrug vangt de bruggenwachter ons op, om met ons mee te fietsen langs de vijf bruggen die ons nog scheiden van het centrum van Groningen. Hij zorgt voor een vlotte doorvaart, behalve tussen 12 en 13, want dan zijn alle bruggen en sluizen van Noord Nederland dicht. De sluiswachter eet zijn boterhammetje, dus dat doen wij ook.

 

We arriveren in het begin van de middag in Groningen, het einde van onze tocht.

Vandaaruit brengt de rechtstreekse trein naar Leeuwarden je terug naar je auto. Of je blijft nog wat langer hangen in de stad, je bagage mag je rustig nog even aan dek laten staan.

Maar om vijf uur begint ons weekend en gaan de luiken dicht.

Stap je op in Groningen, dan maak je deze reis uiteraard in omgekeerde richting.

Prijzen

Bed in driepersoons­hut (stapelbed)  € 480

Driepersoonshut privégebruik  € 870

Bed in twee­persoons­hut (stapelbed)  € 520

2 persoonshut privégebruik € 670

Tweepersoonshut dubbel bed (1.30) voor 2 personen: € 485 pp

Tweepersoonshut dubbel bed (1.30) voor privegebruik € 670

Inclusief…

  • 5 dagen , 4 nachten.
  • 4 wandelingen waarvan 2 met natuurgids, toegang tot de natuurgebieden.
  • Logies, ontbijt, lunch(pakket), 2 diners, koffie, thee, fris en snacks.
  • Fietshuur op Schiermonnikoog.
  • Havengelden, toeristenbelasting, beddengoed.

Bekijk de hutten en het schip hier.

Niet inbegrepen zijn vervoer naar Leeuwarden / Groningen, diners op dinsdag en woensdag, en handdoeken. Alcoholische dranken zijn per glas beschikbaar en worden bij vertrek afgerekend.

Je kunt een plek voor deze reis reserveren door een mail te sturen naar welkom@klippernovacura.nl. Meer informatie bij schipper Paul 06-1681 4686.

Deze reis is tussen 13 en 25 augustus ook voor groepen tot 12 personen te boeken.

De avond valt in de haven van Schiermonnikoog