DATA

Maandag 13 mei  – vrijdag 17 mei

Maandag 16 september – vrijdag 20 september

Prijs

vanaf € 510 per persoon

5 dagen sportieve gezelligheid

Een heerlijke reis voor actieve 55plussers die houden van de Friese natuur, rust en fietsen. Afvaarthaven is Makkum. Van daaruit maken we een zeer afwisselende tocht rondom en door Friesland.  Zeilervaring is niet nodig, maar een actieve bijdrage wel, want zeilschip van 25 meter vaar je met elkaar.

De reis is voor minimaal 8 en maximaal 12 deelnemers.

Het programma van dag tot dag

Na een warm onthaal en kennismaking  met thee en Fries suikerbrood, zullen schipper Paul en schippersvrouw Judith jullie alles uitleggen over het reilen en zeilen aan boord.

Kort daarna zetten we zeil naar de IJsselmeerhaven Workum. Nadat we de zeilen weer keurig opgeborgen hebben, maken we een fietstocht: de e-bikes staan al klaar.

Bij thuiskomst staat het eten klaar en eten we samen aan boord.

Zeilen!

De tocht gaat na het ontbijt verder in zuidelijke richting: ons reisdoel deze dag is Lemmer. We hopen aan het einde van de middag te arriveren, maar hoe lang het duurt is natuurlijk volkomen afhankelijk van de wind.

Er is nu tijd voor ontspanning. Een boekje lezen aan dek, een leuk gesprek of een middagslaapje in je hut.

In Lemmer gaan we met elkaar uit eten.

We varen vandaag Friesland in. Maar omdat de tocht naar Heeg niet zo lang is, kun je de ochtend nog besteden aan een bezoek aan het bijzondere Woudegemaal in Lemmer.

Om 12 uur meldt iedereen zich weer aan boord en vervolgen we onze tocht naar Heeg. We varen op de motor over de binnenwateren met smalle vaarroutes, zeilen is hier voor ons grote schip niet  mogelijk.

We passeren na een korte stop Heeg en vinden dan een plekje voor de nacht aan een van de eilanden in het Heegermeer.

S’avonds eten we in het gezellige stadje.

Na het ontbijt vertrekken we bijtijds richting Stavoren, over de ‘Fluessen’. De tocht duurt ongeveer 3 uur .

Als we afgemeerd zijn maken we opnieuw een schitterende e-bike tocht door het bijzondere Gaasterland. Je komt door landerijen, steekt met een pontje vaarten over en doorkruist de bossen naar de kliffen bij Mirns.  Daar zullen we met elkaar ook een hapje eten waarna we samen terug fietsen naar ons schip.

Alweer de laatste dag van deze fijne toer. Na de koffie zetten we weer zeil en zeilen over het IJsselmeer naar Makkum terug. Rond 16 uur nemen we afscheid van elkaar.

Prijzen

Bed in driepersoons­hut (stapelbed)  € 510

Driepersoonshut privégebruik  € 900

Bed in twee­persoons­hut (stapelbed)  € 550

2 persoonshut privégebruik € 700

Tweepersoonshut dubbel bed (1.30) voor 2 personen: € 515 pp

Tweepersoonshut dubbel bed (1.30) voor privegebruik € 700

Je kunt een plek voor deze reis reserveren of informatie opvragen door een mail te sturen naar welkom@klippernovacura.nl of bel schipper Paul 0616814686

Inclusief…

  • 5 dagen, 4 nachten
  • Logies, ontbijt, lunch(pakket), 2 diners, koffie, thee, fris en snacks
  • E-bikes
  • Havengelden, toeristenbelasting, beddengoed
  • Bekijk de hutten en het schip hier.

Niet inbegrepen zijn vervoer naar Makkum, diners op maandag en woensdag, en handdoeken. Alcoholische dranken kun je zelf meenemen .

De klipper door friesland

De klipper van binnen